Rödbetsbiffar.

Jag har ju blivit en aning vassare i köket den senaste tiden...i alla fall någon dag då och då.
Stoltheten flödar, och självfallet vill jag dela med mig till er! 
Efter förrätten hemma hos Veronica med ruccola, rödbetor, chevré, honung och pinjenötter blev jag så sugen på mer rödbetor i mitt liv.
Häromdagen kollade jag igenom en av alla drivor med kokböcker som jag har (men aldrig använt), och hittar detta fantatsiska påfund!

För 4 personer påstår dom. Det blev sju stycken biffar, så jag skulle nog dra på med lite mer ingredienser om jag skulle bjuda 4 pers. 

Du behöver:
4 rödbetor
3 potatisar
4 ägg
1 gul lök
1 krm salt(jag drog till med lite mer)
1 tsk vitpeppar (och jag drog till med mer även här).
Smör till stekning. 
Skala rödbetor, potatis och lök.
Riv rödbetorna grovt. 
...och potatisen och löken fint.

Knäck äggen i en separat skål, blanda i vitpeppar och salt och blanda ihop allt.
Stek biffarna på medelhög värme, ungefär 5 minuter på varje sida.
Mina blev himmelskt goda, förskräckligt fula! Inte alla så förskönade som på bilden i kokboken, lögnare! 

Svängde ihop en sås till med lättcremefraiche, salt och pepparrot, muuums! 

Kommer garanterat laga det här igen, trots att mitt tålamod började tryta på slutet. Jag gillar inte när det tar 45 minuter att laga mat till sig själv som man äter upp på 5.  
Babbel, Home Sweet Home. | |
Upp